Poradnik Restauratora
”Poradnik Restauratora” jest pismem, które od momentu powstania przeszło drogę dynamicznego rozwoju. Wydawany jest nieprzerwanie 12 razy w roku od 1999 r., a poprzedzony był numerem "sygnalnym". "Poradnik Restauratora" to specjalistyczny magazyn o profilu poradniczo - informacyjnym. Dostarczany jest bezpośrednio do branży gastronomicznej.
http://www.poradnikrestauratora.com.pl
"Poradnik Restauratora" jest zdecydowanym liderem badań branżowej prasy skierowanej do przedsiębiorców sektora HoReCa – wg. Kantar IV kwartał 2017.
Badanie przeprowadzono w ramach syndykatowego projektu zrealizowanego z udziałem międzynarodowej firmy zlecającej reklamy w prasie branżowej HoReCa i wydawcy „Poradnika Restauratora”. Po raz pierwszy objęło lokale gastronomiczne usytuowane w miejscowościach od 15 tys. mieszkańców do miast liczących ponad 500 tys. mieszkańców na reprezentatywnej próbie 800 osób (metodą CATI) decydujących o zaopatrzeniu placówek gastronomicznych: managerów, właścicieli lokali i szefów kuchni. Szczegółowe wyniki badań znajdziecie Państwo tutaj.
W celu uzyskania wysokiego poziomu merytorycznego zamieszczanych artykułów redakcja "Poradnika Restauratora" współpracuje z naukowcami i wykładowcami z takich ośrodków jak:
- Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
- Uniwersytet Gdański
- Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
Współpraca redakcyjna została nawiązana również z wieloma praktykami w branży gastronomicznej:
- Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników
- Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
- Polska Izba Gospodarcza Restauratorów i Hotelarzy